Nytt tangentbord minskar risken för särskrivningar
Ett växande problem på nätets olika forum, såsom traditionella forum, gästböcker, men kanske framför allt Facebook, är det ökade antalet särskrivningar som tenderar att driva somliga till vansinne. Bara det faktum att det finns speciella grupper för dem som hatar särskrivningar torde tala sitt egna språk.
Men, nu har det äntligen kommit ett hjälpmedel som ska göra det lättare för folk att undvika särskrivningar och det är ett specialtillverkat tangentbord.
Rekommendera gärna detta för dina vänner på Facebook som har problem med särskrivningar 🙂
Verkligen, äntligen ett vettigt hjälp medel för mänsklig heten.
Jag älskar ironin I Lars kommentar
Ett special tillverkat tangent bord?
Det är ju jätte bra!
Och jag som inte bara stör mig på särskrivningar utan även på folk som använder ”torde” titt som tätt.
Kan kanske bota dem-sjukan också!
Ni menar väl sär skrivningar…..
Gargamel: Ett de/dem-tangentbord hade jag gärna tackat ja till eftersom det är något jag har problem med, men jag försöker använda mig av olika knep för att få till det rätt och jag hoppas det fungerar i majoriteten av fallen 🙂
Det senaste tipset jag läst om är att byta ut ”de”/”dem” mot ”vi”/”oss”, så om det går att byta mot ”vi”, så skriver jag ”de”. Om det går att byta ut mot ”oss”, så blir det ”dem”.
Eller så försöker man lägga energi och pengar åt riktiga problem istället för detta utpräglade i-lands problemet.. lite så tänkte jag.
Pingback: “Stegat”… | The blog formerly known as "Blog we Gently 2.0" but now named as ∞
Varsågod Juri Salminen!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151815441597471&set=gm.10153698063725237&type=1&theater
Juri Salminen och Gargamel:
Anledningen till att många skriver ’dem’ när de menar ’de’ är att de tror att ’de’ är talspråk och att ’dem’ är skriftspråk.
Den absolut värsta kommentaren fått var av en lärarkollega: -bryr du dig i särskrivningar? Jo, svarade jag, när man hela tiden måste läsa om hela meningen för att förstå sammanhanget. Vi måste verkligen bry oss och försöka hitta metoder för att få särskrivande personer att skriva förståeligt.
”De” är bestämd form.
”Dem” är obestämd form.
Kanmaninteheltenkelttabortdendärlångatangenten?